SUNDE TRÆSTAMMER

februar 21, 2015 Print Friendly and PDF


Træstammer med god samvittighed - JA, her er en ny og sundere udgave af de klassiske træstammer. 


Ingredienser: 6 stk. 

marcipan: 
200 g mandler 
60 g dadelpure (dadler blendet med kogt vand) 

fyld:
2 bananer
25 g kakao eller mere efter smag 
80 g blødt kokossmør (kan købes i asiatiske butikker) 
1 tsk. romessens eller mere efter smag 

50 g mørk chokolade til enderne 


Start med at lave fyldet. Bananerne blandes sammen med det bløde kokossmør og romessens. Fyldet stilles i fryseren.(afhængig af konsistens, kan det tage mellem 1-3 timer, at opnå en konsistens der kan formes) 

Imens laves marcipanen ved at blende mandlerne med dadelpuren. Det køres til en jævn masse, der rulles til en tyk pølse, puttes i film og lægges i køleskabet.  

Når fyldet har opnået rette konsistens formes den til 6 pølser af cirka 5 cm og lægges tilbage i fryseren. 

Herefter rulles marcipanen ud i mellem to stykker bagepapir i en størrelse på 30x20 cm. Marcipanen skæres i stykker af 5x20 cm. Marcipanen rulles rundt om fyldet, og til sidst smeltes chokoladen og enderne dyppes heri. 

Opbevares på køl eller i fryseren. 




You Might Also Like

0 kommentarer