ANDEBRYST M. GRØNKÅLSSALAT & HASSELBACK SØDE KARTOFLER

november 08, 2017 Print Friendly and PDF


Dette er en rigtig julemenu, men jeg tænkte at i anledning af Mortens aften på fredag, kunne denne ret være et glimrende alternativ til den klassiske and. Her serveres andebrystet på en sprød og frisk grønkålssalat med hasselbacke søde kartofler.  

Opskrift til 2 personer
45 min.

INGREDIENSER
300 g andebryst
½ pose grønkål
1 æble  
½ granatæble
1 håndfuld valnødder
3 søde kartofler
1 spsk sennep
1 spsk eddike
1 spsk honning
1 spsk olie
Salt og peber


OPSKRIFTEN

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Rengør de søde kartofler og skær dybe riller i dem. Det kan være en fordel at ligge en gaffel på begge sider, så du ikke skærer hele vejen igennem kartoflen.

3. Penslen dem med lidt olie og bag dem i ca. 45 min eller til de er møre.

4. I mens skylles grønkål og skæres i mindre stykker og puttes i en skål.

5. Frigør granatæblekernerne, skær æblet i tynde skiver og hak valnødderne. Bland alle delene med grønkålen.

6. Rør sennep sammen med honning, eddike, olie, salt og peber i en lille skål, og hæld det over grønkålssalaten.

7. Rids skindet på andebrystet og gnub det med salt.

8. Læg andebrystet på en kold pande med skindet nedad, og panden op til middelvarme. Brystet steges i ca. 10 min. (til skindet er sprødt) Vend andebrystet og giv det yderligere 10 min på denne side. Tag andebrystet af panden og lad det hvile i 10 min, og skær det i skiver.

9. Server andebrystet, med de hasselback søde kartofler og grønkålssalat til.



Opskriften er udviklet til Meny i Rønde. 





You Might Also Like

0 kommentarer