Aubergine-burger med torskebøf - der er ikke så meget at sige, prøv den!
Ingredienser: 4 burgere
Torskebøffer:
400 g hakket torsk
4 skiver stegt bacon
en lille håndfuld purløg
saften af en 1/2 lime
1/2 tsk chili
salt og peber
sesamfrø og hørfrø til panering
"Burgere":
1 aubergine
salt
olie
Guacamole:
1 avocado
2 spsk fromage frais, skyr eller lignende
citronsaft
1/2 tsk stærk chilisovs eller stødt chili
salt og peber
Tilbehør:
frisk spinat
tomat
agurk
rød peber
Start med at skære 8 skriver af auberginen a cirka 1 cm og drys dem med salt. I mens auberginerne ligger og trækker røres torsken sammen med groft hakket bacon, finthakket purløg, limesaft, chili, salt og peber.
Bøfferne formes og rulles i en blanding af sesamfrø og hørfrø, og steges på panden i lidt olie ved middelvarme til de er faste.
Samtidig med at bøfferne steges, steges på en anden pande aubergineskiverne i lidt olie.
Til sidst røres guacamole og det grønne tilbehør snittes.
Burgeren bygges op af auberginebund, guacamole, bøf og grønt og toppes med en auberginetop.
Velbekomme
1 kommentarer
Det er nok den mest alternative burger, jeg er stødt på. Anderledes eller ej, så lyder den altså virkelig lækker.
SvarSlet