HIMMELSKE HINDBÆRSNITTER

april 11, 2014 Print Friendly and PDF

I onsdags var det min fødselsdag og i den forbindelse bagte jeg disse himmelske hindbærsnitter til min familie. 


Hindbærsnitterne er på ingen måde besværlige at lave, men de er en smule tidskrævende. 


Hindbærmarmelade:
220 g hindbær (jeg brugte frosne) 
100 g sukker 
2 spsk vand
3 tsk vaniliepulver 

Alle ingredienserne puttes i en gryde og røres sammen ved middelvarme. Hindbærmarmeladen koges i ca. 15 min. og afkøles helt før den benyttes. (Jeg lavede den dagen forinden)


Mørdej: ca. 15 stk. 
200 g smør
350 g hvedemel 
1 æg
125 g flormelis 

Til pynt:
Flormelis 
Frysetørret hindbær


Smør, hvedemel, æg og flormelis blandes sammen i en skål og æltes (med hænderne) til en ensartet masse, der herefter afkøles 30 min. i køleskabet. 

Den afkølede dej rulles ud på et meldrysset bord og cirklerne udstikkes. (Jeg brugte en rund udstikker på ca. 6 cm i diameter)
Herefter lægges de på en bageplade og bages ved 200 grader i ca. 10 min. Men hold øje, de må godt føles lidt ubagte! 

Halvdelen af de afkølede mørdejsbunde smøres med hindbærmarmelade og den anden halvdel med dekoreres med glasur og frysetørrede hindbær. Til slut lægges de to sammen og de færdige hindbærsnitter kan nydes f.eks. en kop kaffe.

Velbekomme og god weekend! 

    





You Might Also Like

0 kommentarer