OKSEKØD I PANANG M. STEGTE BLOMKÅLSRIS

april 05, 2015 Print Friendly and PDF


Med inspiration fra mit yndlings take-away sted i Aarhus 'Woksquare' har jeg her forsøgt at skabe en udgave af deres karrysovs, som blandt andet retten 'kylling i karry' indeholder - som er intet mindre end fantastisk. Udgaven jeg kom frem til var rigtig god, men stadig ikke helt i samme liga som originalen. 

Ingredienser: 2 personer 

lidt olie 
2-3 spsk rød karrypasta 
1 1/2 dåse kokosmælk
300 g oksekød i strimler 
1 1/2 dl vand 
2 tsk sukker 
2 tsk fiskesovs 
1 rød chili 

2-3 gulerødder 

10 champignon
1 rød peber 

1/2 blomkål 
2 æg

frisk koriander 



Start med at skære gulerødder og peber i tynde stave og rengør champignonerne. 

Varm derefter olien i en gryde og tilsæt karrypasta. Det svitses ganske kort, hvorefter en 1/2 dåse af kokosmælken tilsættes(gerne det tykke fra dåse), det sauteres i 2 minutter. 
Tilsæt oksekødet og brun det grundigt, og kom resten af kokosmælken i, samt vand, sukker, chili og fiskesovs. Bring retten i kog og lad det simre i 20-30 minutter indtil kødet er mørt. De sidste 10 minutter af simretiden tilsættes grøntsagerne.  

Imens retten simrer tilberedes risene. Start med at rive blomkålet på et rivejern og overhæld dem med kogende vand. Herefter varmes en pande op og æggene tilsættes, risene tilsættes lige inden æggene bliver til røræg. 


Server og pynt med frisk koriander. 


God søndag. 


You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Meget lækker og godt krydret og tilberedt ret :-)
    Vi elsker sådanne retter herhjemme.
    Ønsker en glædelig juletid.
    Maria & Tina
    "En verden af kunst"

    SvarSlet