SØNDAGSHYGGE

marts 03, 2015 Print Friendly and PDFSådan kan en kyllingefilet og et par gulerødder også se ud, hvis man tænker lidt på anretningen. 

Søndagens aftensmad bestod af kyllingefilet rullet i seranoskinke og tilberedt i sous-vide, gulerodspure, bolsjebeder og lynsyltede løg. 


KYLLING:  
2 kyllingefiletter 
4 skiver seranoskinke 

GULERODSPURE
gulerødder
en klat smør 
en sjat fløde
citronsaft 
salt og peber

LYNSYLTEDE LØG: 
1 løg
1/2 dl sukker
1/2 dl eddike 
1/2 dl vand 
5 peberkorn 
2 lauerbærblade 

BOLSJEBEDER: 
1 bede (gerne bolsje) 


Gulerødderne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i saltet vand. 

Kyllingfileterne lægges, en af gangen, ovenpå to skiver skinke og rulles i film til det bliver en kompakt rulle. Det er vigtigt at den er lufttæt. Rullerne tilberedes i sous-vide maskine ved 64,5 grader i 35 min. 

I mens blandes lagen bestående af sukker, eddike, vand, peberkorn, salt og peber. Lagen gives et hurtigt opkog, indtil sukkeret er opløst. Løget halveres, bådene pilles ud og lagen hældes over. 

Bolsjebederne skæres i tynde skiver på et mandolinjern, og overhældes med kogt vand. 

De møre gulerødder pureers med en stavblender sammen med en klat smør og en sjat fløde og smages til med citronsaft, salt og peber, og holdes varm.

Efter 35 min i sous-viden pakkes kyllingerne ud af folien og steges i lidt olie på en middelvarm pande. Når skinken er sprød tages kyllingen af panden og skæres i skiver af cirka 1 cm. 


Anretning: 

Den lune pure spredes på tallerkenen, ovenpå lægges 2 skiver kylling, samt bolsjbeder, syltede løg, lidt grønt (vi brugte lidt fennikeltop) og balsamico glace. 

Velbekomme 

You Might Also Like

0 kommentarer