BLOMKÅLS POMFRITTER

februar 08, 2015 Print Friendly and PDF




Lørdag aften var der lidt ekstra tid til at lave mad og derfor blev der eksperimenteret i køkkenet med blomkålspomfritter, og wow det er bestemt ikke sidste gang at de har været på menuen. Et sikkert hit! 
Pomfritterne tager noget tid at lave, men er helt sikkert tiden værd. 

Ingredienser: 4 pers.
1 blomkål 
150 g revet cheddar ost
4 æg (delt i hvider og blommer) 
2 spsk fiber husk 
krydderier; hvidløgspulver, salt, peber 
pomfrittes krydderi  


Blomkålet koges i rigeligt vand i cirka 15 min. eller til det er mørt. Herefter lægges det i en si for at få vandet fra. 
Imens piskes æggehviderne helt stive og stilles til side. I en anden skål blandes æggeblommer med cheddarosten, fiber husk og krydderierne. 
Nu tilbage til blomkålet der vrides i et rent viskestykke, for at sikre at alt vandet er væk. 
Blomkålet blandes i skålen med æggeblommer, ost mm. og piskes sammen. Til sidst vendes de piskede æggehvider i. 
Herefter puttes dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og presset ud på bagepapir, og drysses med pomfrit krydderi. 

Bages ved 180 grader varmluft i 30 min. 

Nydes med det samme, og gerne i selskab med en god mayo. 



You Might Also Like

0 kommentarer