GROVE HAVRE MUFFINS

november 25, 2012 Print Friendly and PDF

For et stykke tid siden bagte jeg nogle virkelig lækre havre muffins. Opskriften stammer fra Meyers bageri kogebog og jeg kan kun sende mine varmeste anbefalinger videre, go go go!

Her kommer den:til 20 stk.
250 gram smør

375 g hvedemel
1 spsk natron 
150 gram grahamsmel
300 gram havreflager (jeg brugte gryn)
lidt havsalt
100 gram rosiner (her miksede jeg rosiner og dadler) 
250 gram brun farin 
250 gram sukker 
5 æg
1 1/4 kærnemælk 
saften af en citron

Kom smørret i en tykbundet gryde og smelt det over svag varme. Sigt hvedemel og natron sammen i en skål, og tilsæt grahamsmel, havreflager og salt. Bland rosiner/dadler og begge slags sukker i de andre tørre ingredienser. Pisk æg, kærnemælk, citronsaft og det smeltede smør let sammen, hæld blandingen ned i de tørre ingredienser, og rør dejen let sammen. Dejen må gerne være lidt rustik.

Fordel dejen i 20 muffinsforme, drys med havreflager, og bag dem ved 180 grader i ca. 15-18 min. Afkøl dem på en bagerist. 

Muffinsene kan sagtens fryses og lunes i ovnen ved servering. 

Camilla Christine 

You Might Also Like

0 kommentarer