RAVIOLI M. SERANOSKINKE OG RICOTTAFYLD

februar 19, 2017 Print Friendly and PDF


I går aftes blev der hygget i køkkenet og det kom der denne ret ud af: Raviolier med seranoskinke og ricottafyld, med stegte østerhatte, asparges og løg, toppet med en parmasanskum.
Sidstnævnte parmasanskum var et eksperiment lavet i køkkenets nyeste medlem, en sifonflaske. Skummen sad dog ikke lige i skabet så den opskrift skal finpudses lidt inden den skal deles her på bloggen. Men I skal ikke snydes for opskriften på de lækre raviolier. Den får I her.  


Ingredienser: 2 personer
200 g durummel 
100 g fuldkornshvedemel 
3 æg 
1 spsk. olie 
1/2 tsk. salt 

Fyld: 
4 skiver seranoskinke 
1 bæger ricotta 
1 fed hvidløg 
4-5 blade frisk basilikum
3-4 spsk. finthakkede soltørrede tomater 
citronsaft  
salt, peber 

Tilbehør: 
parmasanskum (et eksperiment med en sifonflaske, der skal arbejdes lidt med inden opskriften deles)
1 bk. østerhatte 
5 asparges 
1 skalotteløg 
smør til stegning 


Bland mel og salt i en skål, lav en fordybning i melet og tilsæt æggene. Pisk mel og æg sammen med en gaffel. Tilsæt olie og ælt det sidste med hænderne. Stil dejen på køl i 30 min. 

I mens røres fyldet sammen. 
Skær skinken i små tern, og bland den i ricottaen. Tilsæt hakket hvidløg, soltørrede tomater og finthakket basilikum. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

Rul dejen tyndt ud på bordet og udstik raviolierne med en udstikker eller et glas. Fyld raviolien en 1-1,5 tsk. fyld og placer yderligere en ravioli ovenpå og tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel. 
Raviolierne koges i rigeligt vand tilsat lidt olie og salt i ca. 3,5 min., afhængig af størrelsen. 

Imens raviolierne koges steges østerhatte, asparges og løg på en varm pande i smør. 

De kogte raviolier serveres med østerhatte, asparges og løg. Velbekomme. 






God søndag derude 



You Might Also Like

0 kommentarer