I går aftes blev der hygget i køkkenet og det kom der denne ret ud af: Raviolier med seranoskinke og ricottafyld, med stegte østerhatte, asparges og løg, toppet med en parmasanskum.
Sidstnævnte parmasanskum var et eksperiment lavet i køkkenets nyeste medlem, en sifonflaske. Skummen sad dog ikke lige i skabet så den opskrift skal finpudses lidt inden den skal deles her på bloggen. Men I skal ikke snydes for opskriften på de lækre raviolier. Den får I her.
Ingredienser: 2 personer
200 g durummel
100 g fuldkornshvedemel
3 æg
1 spsk. olie
1/2 tsk. salt
Fyld:
4 skiver seranoskinke
1 bæger ricotta
1 fed hvidløg
4-5 blade frisk basilikum
3-4 spsk. finthakkede soltørrede tomater
citronsaft
salt, peber
Tilbehør:
parmasanskum (et eksperiment med en sifonflaske, der skal arbejdes lidt med inden opskriften deles)
1 bk. østerhatte
5 asparges
1 skalotteløg
smør til stegning
Bland mel og salt i en skål, lav en fordybning i melet og tilsæt æggene. Pisk mel og æg sammen med en gaffel. Tilsæt olie og ælt det sidste med hænderne. Stil dejen på køl i 30 min.
I mens røres fyldet sammen.
Skær skinken i små tern, og bland den i ricottaen. Tilsæt hakket hvidløg, soltørrede tomater og finthakket basilikum. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Rul dejen tyndt ud på bordet og udstik raviolierne med en udstikker eller et glas. Fyld raviolien en 1-1,5 tsk. fyld og placer yderligere en ravioli ovenpå og tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel.
Raviolierne koges i rigeligt vand tilsat lidt olie og salt i ca. 3,5 min., afhængig af størrelsen.
Imens raviolierne koges steges østerhatte, asparges og løg på en varm pande i smør.
De kogte raviolier serveres med østerhatte, asparges og løg. Velbekomme.
God søndag derude
0 kommentarer