KYLLING I RÖMERTOPF

februar 12, 2015 Print Friendly and PDF



En virkelig nem og velsmagende ret, der bare passer sig selv i ovnen. 

Ingredienser: 4 personer 
en hel kylling ca. 1400 g
1,5 kg rodfrugter 
2 rødløg 
tørret timian 
2 spsk olie 
salt 

Römertopfen stilles i koldt vand i minimum 10 min., så den ikke sprækker ved opvarmning. 

Imens skæres rodfrugterne i tern, løgene i både og lægges herefter i römertopfen hvor det blandes med olie, timian og salt. 
Kyllingen rengøres og lægges ovenpå rodfrugterne og pensles med citronsaft, salt og timian, og låget lægges på.

Römertopfen stilles i en kold ovn og 1,5 time ved 250 grader. De sidste 10 min tages låget af så skindet kan blive sprødt.

Kyllingen skæres ud og serveres.

Til retten serverede jeg en edamamemos, af blendende bønner, lidt skyr, salt, peber og citronsaft. 

You Might Also Like

0 kommentarer